Single Post | ScribbleLive

From

Høisonten • Vil Sandy også ramme Mitt Romney?

  Orkanen Sandy er gået i land og blevet til en stærk storm, og nu kommer den politiske storm.
  Så tæt på et valg - og så tæt på et tæt valg - vil partierne lede efter point, og Demokraterne er først fra start.

  Det begyndte i går med bloggen Huffington Post, som fandt frem til en Tv-debat fra 2011. Debatten var fra den republikanske primærvalgkamp, og kandidaterne duellerede om at være mest konservative. I debatten blev Mitt Romney spurgt om det offentlige civilberedskab FEMA, som koordinerer indsatsen under og efter f.eks. orkaner og jordskælv og tornadonedslag, og som bl.a. p.t. har 1.500 mand ved kysten ved New Jersey.

  Romney sagde ifølge Huffington Post, at FEMA skulle nedlægges, og at beredskabet skulle lægges ud til staterne.
  Senere gik han endnu videre og sagde, at det bedste ville være at privatisere beredskabet.

  Videoen fra debatten er her.

  Timingen kunne ikke være dårligere, for i takt med, at orkanøjet cirklede omkring New Jerseys kyst, begyndte de politiske reportere at cirkle rundt om Romneys udtalelser.

  ABC News var i nat på sagen, det samme var NBC News, og The Week spørger, om Romneys udtalelser vil vise sig politisk kostbare?

  Kommentatoren Eugene Robinson kalder tirsdag i Washington Post Romneys ideer for "absurde og farlige," og New York Times advarer tirsdag i sin leder mod Romneys filosofi, for som avisen skriver - "big storms demand big government." Ikke uddelegering til pengeløse delstater eller private virksomheder.

  En talsmand fra Romney bekræfter, at Romney vil lægge en stor del af ansvaret for nødberedskabet ud til staterne, men Romney vil ikke nedlægge FEMA, siger hun.