Single Post | ScribbleLive

From

Høisonten

 • General Petraeus sammen med sin levnedsbeskriver - og hemmelige elsker - Paula Broadwell. Hvis nu...

  Chefen for Fox News ville have general Petraeus som præsidentkandidat

  Tænk hvis det var blevet til noget - og tænk hvilken historie, det kunne være blevet til:

  Den hårdtslående og legendariske chef for Fox News, Roger Ailes, var i 2011 alt andet end tilfreds med det felt af kandidater, som bød sig til som republikanske præsidentbud. Forståeligt nok ... Rick Santorum? Michelle Bachmann? Hermann Cain? Newt?
  Nej, hans frustration er ganske forklarlig, og han havde ifølge WaPo også en løsning.
  Bob Woodward beskriver i avisen i dag, hvordan Ailes havde forelsket sig i tanken om general David Petraeus som præsidentkandidat.
  Petraeus var på det tidspunkt øverstkommanderende i Afghanistan - og i øvrigt også involveret i en affære med sin levnedsbeskriver, den letfærdige Paula Broadwell.

  Det sidste vidste Ailes ikke noget om, og han sendte Fox News' terrorkorrespondent, Kathleen T. McFarland til Kabul for at forsøge at overtale Petraeus til at stille op. Samtalen blev optaget i al hemmelighed, og Woodward har nu offentliggjort båndoptagelsen, der lyder som taget direkte ud af en billig roman med lavthængende cigarrøg og tillukkede skodder.

  McFarland fremlægger Ailes' plan, nemlig at general Petraeus skal forsøge at blive øverstkommanderende for hele det amerikanske militær, og når han bliver nægtet den stilling, skal han sige farvel og tak og blive præsidentkandidat.
  Ailes' chef, Rupert Murdoch, støtter ham også, fremgår det, og Ailes vil endda overveje at træde tilbage fra sin chefpost og fungere som kampagnemanager for Petraeus.
  Akkurat som han var tilbage i Nixon-tiden.

  Det blev ikke til noget, fordi - som Petraeus siger - "jeg elsker min kone for meget."

  Og her er det helt forrygende "what if..."
  Hvis Petraeus havde sagt ja, hvis Ailes havde kastet al sin energi ind bag hans kandidatur, og så affæren med Paula Broadwell var eksploderet midt i det hele.
  Selv Fox News kunne ikke spinne den historie til noget, der var noget værd.