Single Post | ScribbleLive

From

Høisonten


 • Virkelighedens Charles Bronson bliver henrettet i nat

  I nat henretter Florida en tidligere politibetjent, som - ifølge sin egen udlægning - var virkelighedens "En mand ser rødt" og "Exterminator."

  Manuel Pardo var en betjent i forstaden Sweetwater i Miami - og han var det midt i 1980erne, det tidspunkt, hvor byen udviklede sig til center for Kokain a/s, og inspirerede bl.a. "Miami Vice" og "Scarface."
  Pardo myrdede over en kort periode seks mænd og tre kvinder, som alle - ifølge ham selv - var narkoforbrydere, og "de havde ingen ret til at leve. Verden var en bedre verden uden dem," sagde han.

  Han blev afsløret i april 1986. Politiet fandt liget af Daisy Ricard i en skov, og dagen efter fandt de også liget af hendes kæreste, Ramon Alvero. Han lå godt en kilometer væk i bagagerummet af en bil. De var begge blevet skudt med to kaliber .22 pistoler.
  På Alveros armbåndsur fandt politiet et fingeraftryk, som var i deres system - Manuel Pardos - og det viste sig også, at Pardo dagen efter mordet var fløjet til New York for at få fjernet en kugle fra sin fod. Kuglen var fra et af mordvåbnene. Han blev anholdt og tilstod ni drab.

  De ni var narkoforbrydere, sagde anklagemyndigheden, men Pardo gjorde ikke, hvad han gjorde for at rydde op i underverden. Han var derimod en Hitler-begejstret racist, som myrdede for at røve forbrydernes penge, og fordi narkokartellerne hyrede ham som hitman. Han nægtede selv begge dele. "Jeg var soldat i en krig," forklarede den tidligere Vietnam-veteran. En krig mod kriminalitet.

  Fra dødsgangen indrykkede han følgende kontaktannonce i en lokalavis:

  "FLA. 116-156 CORRECTIONAL INSTITUTE INMATE. Ex-cop Vietnam vet. Took law into own hands and ended up on Death Row. He needs letters from sensitive-understanding female, for real-honest relationship."

  En lang række kvinder svarede, og det gav ham endnu et tilnavn - "dødsgangens Romeo" - og han lovede dem alle den store kærlighed, men var mest interesseret i deres penge.

  Manuel Pardo får dødssprøjten klokken to i nat dansk tid.