Single Post | ScribbleLive

From

Høisonten


 • Så få dog den influenzavaccine

  Influenzaen hærger, og det er god anledning til igen at diskutere vacciner - og hvorfor i himlens navn så mange vælger ikke at få dem.

  Nej, influenzavaccinen er ikke perfekt. Somme tider skyder den ved siden af - den vaccinerer mod en anden type vira end den, der huserer - og selv om den rammer skiven, så virker den kun i år hos 62 pct. af de vaccinerede.
  .
  Men når det så er sagt, så har disse skribenter ret - få dog den vaccine.

  Det er besynderligt, at vi i højtudviklede samfund som både det danske og amerikanske oplever, at vi vægter kloge mænd og koner og rejsende i lommeuld og linsemos højere end videnskaben; at vi tror mere på en tilfældig ekspedient i Hugos Helsehjørne end vi tror på forskerne, og at vi hellere tager alskens naturpræparater,som i virkeligheden skader os, end får en vaccine, som i virkeligheden hjælper os.

  Som Michael Specter skriver i New Yorker:

  "On Friday, a highly educated, very smart colleague at The New Yorker explained her decision to remain unvaccinated with these words: "I never get a flu shot, and I never get the flu."

  O.K. Let's play her game. Turn to whomever you are with and say these sentences out loud: "I never wear seat belts, and I never get killed in car crashes"; "I never use condoms, and I never become infected with sexually transmitted diseases"; "I eat red meat seven times a week, only exercise once a year, and I've never had a heart attack or a stroke."