Single Post | ScribbleLive

From

Høisonten

 • Kan man skamme de tykke tynde?

  Det lyder som en bytter:
  En amerikansk bioetiker skriver i tidsskriftet Hastings Center Report, at der tilsyneladende ikke er noget, der virker i kampen mod overvægt i den vestlige verden. Og derfor er der kun ét at gøre, skriver Daniel Callahan, og det er at gøre fedme "socialt uacceptabelt."
  Eller sagt lidt mere groft - at få de overvægtige til at skamme sig så meget over deres overvægt, at de taber sig.
  Det skriver Atlantic Health.

  Callahan er selv holdt op med at ryge, og det var netop socialt pres, der gjorde det. Han indså, at rygning fik andre mennesker til at se ned på ham - og derfor tog han sig sammen.

  Blandt de normalvægtige hvisker-tisker man allerede mand og mand imellem, at "de tykke er dovne, selvbehagelige, udisciplinerede, kiksede, u-attraktive, viljeløse, sjuskede, usikre...", men de normalvægtige skal ikke blot sige det til hinanden; de skal konfrontere de overvægtige med det, siger Callahan.

  Her er nogle af de spørgsmål, som vi ifølge Callahan skal konfrontere overvægtige med:

  "If you are overweight or obese, are you pleased with the way you look?

  · Are you pleased when your obese children are called "fatty" or otherwise teased at school?

  · Fair or not, do you know that many people look down upon those excessively overweight or obese, often in fact discriminating against them and making fun of them or calling them lazy and lacking in self-control?"

  Som Atlantic Health konstaterer sarkastisk: "Nemlig, for det virkede så godt at forsøge at udskamme de mennesker, der fik HiV..."